Gekarameliseerde Wortel

Gekarameliseerde Wortel

Gekarameliseerde wortel van de BBQ, een heerlijk bijgerecht die vrijwel iedereen lekker vindt en een geheel eigen smaak explosie heeft. Door de zoete smaak vallen deze gekarameliseerde wortelen in de smaak bij jong en oud! Wel is dit een gerecht die snel bij te warme BBQ temperatuur kan verbranden, dus kijk uit en houd de temperatuur goed in de gaten. Gebruik altijd hittebestendige BBQ handschoenen omdat de gesmolten siroop erg heet kan worden. Met deze gekarameliseerde wortelen zet je een kleurrijk en overheerlijk bijgerecht op tafel!

Soort gerecht: Voor- of bijgerecht
Aantal personen: 6

Ingrediënten:

  • 1 bos verse wortels
  • 50 ml appelstroop
  • 25 ml roomboter
  • 2 takken verse munt
  • ½ citroen uitgeknepen
  • ½ Citroen zest (geraspte schil)

Benodigdheden:

  • Gietijzeren pan
  • Hitteschild
  • Zeef
  • Mes / snijplank
  • BBQ Tang

Werkwijze:

  • Maak de BBQ klaar voor indirect, en verwarm de BBQ tot 160°C.
  • Snijd het groen van de wortelen en was deze goed onder koud water met evt. een borstel.
  • Verwarm in de gietijzeren pan in de BBQ en smelt hierin de stroop en boter, voeg hier het sap en de zest van de citroen aan toe en roer door tot homogene massa.
  • Plaats de gewassen wortelen in de gietijzeren pan en meng dit met de aangemaakte siroop.
  • Laat de BBQ 30 minuten zijn werk doen, en geef de wortelen af en toe een hussel zodat de siroop overal komt en het mooi egaal karamelliseert.
  • Serveren met verse munt.

Recepten voor op de barbecue:

Bij Roostr inspireren we je graag het hele jaar door met onze overheerlijke recepten voor op de barbecue. Combineer de gekarameliseerde wortelen bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes, en een prachtig stuk vlees. Vegetarisch, vlees of vis, ontdek de smaak van een Roostr Buitenkeuken, en vind hier al onze BBQ-recepten!

Heb jij het recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt! Laat je het ons weten via Instagram of Facebook